Nasz pierwszy raz ... z gotowaniem.
Cześć Wam!
Musimy się pochwalić, że nasz pierwszy wspólny raz w kuchni już za nami! Spędziliśmy okrągłe 5 godzin przygotowując filmiki i przepisy dla Was! Oczywiście nie obyło się bez przeszkód, ale o tym za chwilę. Naszym pierwszym daniem było naprawdę przepyszne SPAGHETTI CARBONARA w troszkę nietypowej odsłonie z pomidorami 😋
A oto przepis:
Musimy się pochwalić, że nasz pierwszy wspólny raz w kuchni już za nami! Spędziliśmy okrągłe 5 godzin przygotowując filmiki i przepisy dla Was! Oczywiście nie obyło się bez przeszkód, ale o tym za chwilę. Naszym pierwszym daniem było naprawdę przepyszne SPAGHETTI CARBONARA w troszkę nietypowej odsłonie z pomidorami 😋
![]() |
Nasze pyszności |
A oto przepis:
SKŁADNIKI:
- makaron linguine (lub zwykły do spaghetti)
- 30 dag boczku parzonego
- 3-4 pomidory
- duża śmietana 18%
- 2-3 ząbki czosnku
- jajko
- sól i pieprz
- gałka muszkatołowa
- olej
- makaron linguine (lub zwykły do spaghetti)
- 30 dag boczku parzonego
- 3-4 pomidory
- duża śmietana 18%
- 2-3 ząbki czosnku
- jajko
- sól i pieprz
- gałka muszkatołowa
- olej
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Pokrój boczek na małe kawałeczki i go zasmaż.
2. Pokrój pomidory w kostkę, dodaj do boczku i przypraw solą,pieprzem oraz gałką.
3. Dodaj czosnek, śmietanę i 1 jajko (dla zagęszczenia).
4. W międzyczasie ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
5. Dodaj gotowy makaron do sosu i wymieszaj całość.
Smacznego!
A na koniec mała anegdotka, pamiętajcie, że do guacamole dodajemy 2 łyżeczki soku z limonki, a nie sok z całości! Chociaż limonmole też było świetne, Marcin potwierdzi! 😄
Dobre! :)
OdpowiedzUsuń